Ελληνική Ενδυμασία-Greek Clothes VIDEO

mx35128Μετά την κομψή και ανάλαφρη ενδυμασία των αρχαίων προγόνων μας τη θέση της πήρε η Ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία που γνωρίζουμε σήμερα και που τις ρίζες έχει στο Βυζάντιο. Μέσα από το πέρασμα των αιώνων είναι εμφανή στη καλαισθησία της η ξενική επίδραση από τους διάφορους κατακτητές της χώρας μας και η επιρροή λόγω μόδας μέσω των επαφών που είχε ο κάθε τόπος με τον έξω κόσμο.

Afterwards the elegant and light clothes of our ancient ancestors her place took the Greek traditional costume that we know today and that the roots it has in the Byzantium. Through the passage of centuries are obvious in the tastefulness her foreigner effect from the various conquerors of country our and influence because fashion via the contacts that had each place with the outside world.

ORFFEAS

Η Ελληνική και η Ελληνορωμαϊκή Γυναικεία Ενδυμασία 
Αυτό είναι το πρώτο μέρος και περιέχει τις όμορφες γραμμές της Ελληνικής ενδυματολογίας και τα ωραία υφάσματα και τις ωραίες γραμμές της Ελληνορωμαϊκής ενδυμασίας. 

Είναι στα Ελληνικά για να είναι προσιτό στα μικρά παιδιά και όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά από το βιβλίο του Paul Louis de Giafferri Η Παγκόσμια Ιστορία της Γυναικείας Ενδυμασίας από το 5318 π.χ. μέχρι τον αιώνα μας δημοσιευμένο το 1926-1927 (The history of the feminine costume of the world.From the Year 5318 B.C. to our Century / Paul Louis de Giafferri 1926-1927)
Η ενδυματολογική δημιουργικότητα με φαντασία και γούστο, βασισμένη πάντα στην ομορφιά και στη γυναικεία φιλαρέσκεια, στόλισε με τις δικές της χρωματιστές πινελιές πάνω στον παγκόσμιο ιστορικό καμβά.

http://ORFFEAS

Η σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ» παρουσιάζει την ιστορία και την εξέλιξη του ενδύματος. Μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η Αρχαιολόγος και Έφορος Γλυπτών Ε. Α. Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟΥ παραθέτει πληροφορίες για την εξέλιξη της γυναικείας ενδυμασίας της υστεροαρχαϊκής, κλασσικής και ελληνικής εποχής, καθώς και τα κοσμήματα και τα εξαρτήματα που τη συνοδεύουν. Επίσης η Αρχαιολόγος — Ιστορικός ΑΛΚΜΗΝΗ ΝΤΑΤΣΟΥΛΗ — ΣΤΑΥΡΙΔΗ, από το χώρο της Αρχαίας Αγοράς των ΑΘΗΝΩΝ, παραθέτει πληροφορίες για το αρχαίο ελληνικό ένδυμα κατά την εποχή της Ρωμαιοκρατίας 146 π. Χ. — 395 μ. Χ.

http://Kemiktsi Helene

Advertisements

One thought on “Ελληνική Ενδυμασία-Greek Clothes VIDEO

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s